Fagprogram

Onsdag 8. desember

10:00-11:00

Oppmøte på Hjortneskaia

11:00-11:05

Kåring av årets byggdrifter

11:10-12:10

Empty article - Title
Kunsten å oppdra en verdensmester

Gjert Ingebrigtsen


Å trene tre sønner til toppnivå er ingen lett sak og krever mye hardt arbeid, dedikasjon og lidenskap. Gjert har gjort det ut av kjærlighet og et ønske om å se sønnene oppnå drømmene de har satt for seg selv. Man får et unikt innblikk i Gjerts treningsfilosofi og mange gode historier.

Foredraget handler om hvordan du kan utvikle deg til å nå dine ytterste grenser, og hvordan du skal vite hvor grensen går. Gjert har mye innsikt i hvordan man kan utvikle andre basert på erfaringene han har gjort seg. Ikke bare har han han hjulpet sønnene utvikle seg, han har også vokst og bygget seg selv som person.

Historien om familien Ingebrigtsen er fascinerende, spennende og lærerik – og du kan forvente deg en utrolig opplevelse.

12:10-12:30

Pause

12:30-13:10

Empty article - Title
Fra strategiske bærekraftsmål til gjennomføring i eiendomsbransjen

Per-Tore Støen, Trondheim Eiendom


Mange synes FNs bærekraftsmål er vanskelige å forholde seg til. Eiendomsbransjen er imidlertid nødt til å ta disse på alvor i årene som kommer. De som ikke gjør det, vil tape både terreng og konkurransekraft. Hvordan omsette flotte ord til handling?

Hvordan motivere dine ansatte til å få et bedre forhold til FNs bærekraftsmål? Gjennom Per-Tore sitt foredrag kan du få noen enkle tips og forslag til verktøy for å lykkes i arbeidet.

13:10-13:40

Innlegg fra årets hovedsamarbeidspartner: Camfil

13:40-14:00

Innsjekk

14:00-15:00

Lunsj

Paralellsesjoner dag 1

Sesjon 1 - Denne sesjonen går samtidig som sesjon 2

15:00-15:30

Empty article - Title
Kjøling av ventilasjonsluft – Kutt sløsingen

Dan Vegard Vårdal, Sweco


Mange entreprenører og VVS-rådgivere overdimensjonerer ventilasjons- og kjøleanlegg. Kanskje har din bedrift unødvendig høye installasjonskostnader og unødig ressurs- og energibruk?

I Dan Vegard sitt foredrag får du vite mer om hvordan man kan gjøre riktige beregninger av dimensjonerende luftmengde og hvordan man kan redusere effektbehovet til kjøling betraktelig.

15:35-16:05

Empty article - Title
El-kjel uten hovedbryter, få det bort!

Einar Torset, Varmebaronen


Hva skjer med varmeanlegget hvis det brenner inni en kontaktor? Det er flere sikkerhetsnivåer på El-kjeler, men de fleste kjeler i drift i Norge dag har absolutt laveste sikkerhetsnivå.

I dag lar man ikke barn og barnebarn sove andføttes i baksetet på bilen, som mange av oss er vokst opp med. Her har vi blitt mer opptatt av sikkerhet. Det må vi også bli med el-kjelen. Det er mye enklere å oppgradere eksisterende kjele enn man skulle tro. Hvilket sikkerhetsnivå har dere på el-kjelen?

16:10-16:40

Empty article - Title
Min nye verktøykasse for teknisk drift og forvaltning

Endre Johannessen, Toma Eiendomsdrift AS


Endre er leder for kvalitet og innovasjon i Toma Eiendomsdrift AS, Norges største selskap innen teknisk drift av næringseiendom. Han jobber med å få til effektiv, innovativ og bærekraftig drift av næringseiendom med stort fokus på å redusere energi, vann og avfallsforbruket.

Det er ingen tvil om at den nye verktøykassa er kommet for å bli, og vil utvikle måten vi jobber på slik at byggene våre ivaretas bedre enn før. Hvordan ser hverdagen til en byggdrifter ut med den nye digitale verktøykassen?

Sesjon 2 - Denne sesjonen går samtidig som sesjon 1

15:00-15:30

Empty article - Title
Digitalisering og eiendomsdrift: Hva er det vi egentlig snakker om?

Robert Skramstad, Malling & Co Technology AS


Hva betyr det når Microsoft, Telenor, Visma, IBM og andre teknologigiganter tilnærmer seg eiendomsdrift? Det er mye som skal vurderes når noe skal digitaliseres, hvordan gjøre dette?

I Robert sitt foredrag får du høre hvordan Malling & Co jobber med bransjen gjennom innovasjon for å løse og digitalisere utfordringer og kostnadsdrivere. Du vil også få et innblikk i hvordan selskapet tester digitalisering og derfor kan garantere utbytte.

15:35-16:05

Empty article - Title
Energi- og inneklimastyring med sensorteknologi

Tommy Hagenes, Energy Control


Utviklingen fra tradisjonelle styringssystemer i til mer automatiserte systemer og trådløs sensorteknologi, går raskt. Vi blir stadig presentert for nye produkter som optimaliserer både konstruksjon og drift. Hvor går utviklingen og hva kan vi oppnå med dagens sensorteknologi?

16:10-16:40

Empty article - Title
Bærekraft og EPD

Harald Lillebø, Energiråd AS


Hva er egentlig «bærekraft»? Hva er sirkulærøkonomi og hva betyr dette for VVS-bransjen?

I Harald sitt foredrag vil du få et innblikk i hvorfor bærekrafts-dokumentasjon er viktig, hva EPD er og hvordan man skaffer det.

Hvordan kan VVS-bransjen bli en viktig bidragsyter til mer bærekraftige bygg? Og hvordan dekke den økende etterspørsel etter bærekraftige løsninger fra VVS-bransjen.

16:40 - 18:00

Servering av øl/ vin/ snack og mingling i utstillingsområdet

19:30-

Felles middag og mingling

Torsdag 9. desember

07:00-09:00

Frokost

Paralellsesjoner dag 2

Sesjon 1 - Denne sesjonen går samtidig som sesjon 2

09:00-09:40

Empty article - Title
Luftrensing, luftutskiftning, luftfuktighet. Hva er problemet?

Sverre Holøs, Sintef


I Sverre sitt foredrag vil du få et innblikk i om forskningsresultater kan brukes til å gi konkrete råd om hvilke utfordringer vi som steller med forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger faktisk har mulighet til å påvirke

Kvaliteten på inneklima og inneluft er viktig, og mange hevder at den ofte er dårligere enn den burde vært. Løsninger som mer ventilasjon, bedre filtrering, luftrensing og befuktning trekkes ofte fram. Ved valg av løsning er det lurt å vite; Har du er problem? Hva består problemet i? Vil løsningen som vurderes løse problemet eller erstatte det med et annet?

09:40-10:00

Pause

10:00-10:40

Empty article - Title
Styring av bygg: Det er ikke rart at det går galt

Lars Krogsveen, Kolvik & Krogsveen AS


Hvordan få et avansert anlegg til å fungere optimalt for bedre inneklima og energiregningen?

Foredraget holder fokus på KNX - enhetene som styres av KNX og tilhørende systemer. Bygges KNX anlegget etter gjeldende standarder eller tas det snarveier eller valg på grunn av uvitenhet? Hva med prosjektering av neste byggetrinn hvis første trinn aldri ble 100%?

Har driftstekniker nok kompetanse? Er det hans/hennes jobb å avdekke feil i anlegget?

Sesjon 2 - Denne sesjonen går samtidig som sesjon 1

09:00-09:40

Empty article - Title
Slik kan strømming av data fra bygg gi et bedre arbeidsmiljø

Bård Lind, Entra


Nye muligheter til å sende rådata fra byggene våre ut til skyen, har åpnet for å dele observasjoner med eksterne eksperter. På den måten kan vi få tilbake økt kunnskap om hvordan byggene blir brukt, og kunne skape enda bedre arbeidsmiljø for dem som arbeider der.

09:40-10:00

Pause

10:00-10:40

Empty article - Title
Hvordan anskaffe drifts- og vedlikeholdstjenester i fremtiden?

Anders Daniel Brekke, Really! AS


Hvordan kan hverdagen din forenkles? Hvordan kan innkjøp og oppfølging av eiendomstjenester bli enklere og mer oversiktlig?

Anders Daniel Brekke i gründerselskapet Really Services snakker om en ny, digital plattform for kjøp og forvaltning av eiendomstjenester.

10:00

Ankommer Kiel

14:00

Avgang fra Kiel

15:00-16:00

Empty article - Title
Live podcast: Praktisk Proptech med Tommy & Martin + gjester

Tommy Hagenes, Energy Control
Martin McGloin, Airthings


Martin McGloin og Tommy Hagenes er lidenskapelig opptatt av å avmystifisere eiendomsteknologi og senke barrierer for å komme i gang med å utnytte IoT, sensorteknologi og de nye digitale verktøyene samt måtene å utforske data om bygningene våre.

16:00 - 18:00

Servering av øl/ vin/ snack og mingling i utstillingsområdet

19:30-

Felles middag og mingling

Fredag 10. desember

07:00-09:45

Frokost

10:00

Ankomst Oslo

Powered by Labrador CMS