Stefan Hyttfors er en anerkjent futurist og en av Nordens mest etterspurte talere. På Driftskonferansen skal han levere et engasjerende og tankevekkende foredrag.

DRIFTSKONFERANSEN 11. - 13. SEPTEMBER 2024

– Våre barnebarn vil si at vi ikke forstod noe som helst

Hvordan ser fremtiden ut? For å vekke tankene blant deltakerne på Driftskonferansen, kommer futuristen Stefan Hyttfors for å holde foredrag om hvordan gå frem når man skal spekulere i hvordan fremtiden blir. 

Published Last updated
Stefan Hyttfors

Hele to ganger har han blitt kåret til Sveriges beste foredragsholder. Stefan Hyttfors har tidligere jobbet som journalist og økonom, men nå foreleser han om futurisme - eller - om hvordan fremtiden kan se ut. 

På Driftskonferansen vil han være med for å få deltakernes hoder til å tenke litt igjennom hvordan fremtiden for vår bransje skal se ut.

– Må stille de riktige spørsmålene

AI - KI - kunstig intelligens, har blitt en av de virkelig store snakkisene – også i vår bransje, og da spesifikt hvordan man skal ta det i bruk, og hvordan det kan endre måten vi jobber på.

– Den digitale revolusjonen handler om tilgjengelighet, og derav produserer vi mye data, vi har data på alt mulig, sier Hyttfors. 

Om det er sensorer i bygg, fra mobiltelefonene våre eller metadataen vi legger fra oss på nettet, så samles det inn mer data nå enn noensinne. 

– Men det er vanskelig å få noe vettug ut av denne dataen, fortsetter Hyttfors.

– Med KI får vi muligheten til å la den tolke dataen for oss! Da får vi ny kunnskap som vi kan ta i bruk, gitt at vi stiller riktige spørsmål.

Eierskap til data

Et av de viktigste spørsmålene man må stille seg er: Hvem eier dine data?

– Jo mer datadreven man blir, desto mer sårbar blir man, forteller Hyttfors.

– Akkurat nå er det de store tech-selskapene som vinner, fordi det er de som eier mye av dataene som blir samlet inn. Hva kan vi gjøre med det?

Statsbygg, som er årets hovedsamarbeidspartner, har allerede gått ut med at Statsbygg skal bli datadrevet. De jobber med akkurat disse problemstillingene, og håper Driftskonferansen er en arena der man kan diskutere seg frem til nye løsninger og svar.

Vi må tilpasse oss

Det blir tydeligere at man må være dyktig til å tilpasse seg, og det blir en stor forskjell mellom de som kan tilpasse seg og de som ikke klarer det.

– Denne endringer er stor, og vil skje raskt. De som ikke er med, de blir ikke med videre, understreker Hyttfors. 

– Hvis man skal bli datadreven, så må man jo nødvendigvis også tjene penger på dataene? Hvordan skal man gjøre det?

Vi står midt i en stor endring innen teknologi, og fasiten har vi i fremtiden. Noe Hyttfors er fullstendig klar over.

– Våre barnebarn vil si at vi ikke forstod noe som helst, sier Hyttfors med et glimt i øye.

– Utviklingen kommer til å gå så raskt at fremtidige generasjoner kommer til å ha et helt annet forhold og en helt annen forståelse for denne teknologien enn det noen av oss kan ha, avslutter Hyttfors.

Vi gleder oss til å ønske Stefan Hyttfors velkommen på Driftskonferansen 2024. 

Programmet er nå lansert, og du kan melde deg på konferansen her!

Powered by Labrador CMS