Leif Fredriksson i Vilpe blir med på Driftskonferansen til høsten.

FØRSTE GANG PÅ DRIFTSKONFERANSEN

- Vi gir full kontroll på det som skjer i taket

I år er utstillingen på Driftskonferansen større enn noen gang. Hele 38 leverandører blir med på Kiel-båten i september. En av de er det finske selskapet Vilpe, som skal vise frem noe av de nye sensor- og overvåkningsteknologiene sine.

Published Last updated
Vilpe Sense overvåker taket for lekkasjer.

NemiTek snakker med Leif Fredriksson på telefon, han sitter på kontoret i Sverige, og har overordnet ansvar for salg i Skandinavia.

– Det vi jobber for er bedre luftkvalitet, energieffektivitet og bedre livslengde på bygg.

Vilpe er et privateid finsk familieselskap, som primært opererer i Norden, Baltikum og Polen. Hovedkontoret og fabrikken til selskapet ligger i Vasa i Finland.

Satser på nytt marked

Til nå har tilstedeværelsen i Norge vært beskjeden, men Fredriksson forteller at strategien deres fremover er å øke trykket i landet.

– Når de økonomiske konjunkturene går nedover, så må man satse!

Selskapet leverer produkter innenfor ventilasjon, takhetter, IoT og mer. Porteføljen består av over 2000 produkter, og det inkluderer en titalls patenter. 

De siste årene har også selskapet satset på IoT-produkter og trådløs teknologi.

Ny teknologi

Et av de nye produktene og teknologien Vilpe vil vise frem på Driftskonferansen er et overvåkningssystem for lekkasjer i tak, Vilpe Sense

Vilpe installerer et sensorsystem i taket, slik at man oppdager lekkasjer umiddelbart.

–  Vi gir kontinuerlig overvåkning, og da har man absolutt kontroll på det som skjer i taket, forteller Fredriksson entusiastisk. 

Systemet kommuniserer med SD-anlegg via Molnet, og har automatisk varsling ved avvik i sensorene.

–  Den største feilkilden kostnadsmessig når vi snakker om byggefeil er at det er vanninntrengning ovenfra, denne teknologien kan endre dette. 

Fredriksson forteller stolt at Vilpe ligger foran de fleste andre aktørene på markedet, og at selskapet bruker mellom 5-10% av omsetningen sin til innovasjon og produktutvikling.

Debutant på Kiel-båten 

Vilpe skal være med på Driftskonferansen for første gang, og de ser frem til å kunne møte deltakere og andre leverandører.

–  Formålet er å skape et nettverk med andre norske aktører, og vise frem produktene våre. Vi ser på kombinasjonen av byggherrer, forvaltere og leverandører som spesielt verdifull for oss. 

– Vi ser også potensielt etter samarbeidspartnere i det norske markedet, avslutter Fredriksson.

Er du nysgjerrig på hvilke andre aktører som kommer på Driftskonferansen? Se hele fagprogrammet og utstillerlisten her!

 

Powered by Labrador CMS