DRIFTSKONFERANSEN 11. - 13. SEPTEMBER

Fordeler og ulemper med digital tvilling

Erling Kvamme har gjennom en årrekke opparbeidet seg massiv kompetanse innenfor teknikk og automasjon. I rollen som Fagspesialist Automasjon & ITB i Sweco vil han dele av sin erfaring med digital tvilling: Hva er fordelene og ulempene?

Published Last updated
Erling Kvamme jobber med automasjon og ITB i Sweco, og har kontorplass i Bergen.

I det NemiTek ankommer for å snakke med Erling Kvamme om Driftskonferansen, sitter han å jobber med det nye sentralbadet i Bergen. Kvamme har en variert bakgrunn fra elektrobransjen, før han gikk videre til rollen han har i dag. 

På godt og vondt

Som en trofast deltaker på Driftskonferansen i mange, mange år, gleder Kvamme seg nå til å bli med båten som foredragsholder.

– Jeg har vært med hvert år siden 2015, og det er utrolig kjekt å komme ut, treffe kolleger, gå på forelesninger og høre hva de forskjellige har erfaring med og ulike måter å se ting, forteller Kvamme.

Temaet hans er fordelene og ulempene med digital tvilling. 

Som en smakebit avslører Kvamme noen av ulempene som han skal fortelle om, som inkluderer både at noen bygg ikke har behov eller økonomi til å gjennomføre en digital tvilling. 

– Det er også mer komplisert for de som skal drifte bygget i forhold til og at de får masse forskjellige ting å forholde seg til, fortsetter Kvamme. 

Fordelene er derimot mange, som større kontroll på status i bygget, enklere betjening og mer sofistikerte systemer - for å nevne noe. Det fulle og hele bildet får du på Driftskonferansen 11. - 13. september.

Hva bransjen må bli bedre på

Kvamme er også tydelig på hva målet med det han jobber med nå er, og hvordan man kommer seg dit.

– Målet er at alle som får overlevert et bygg eller skal investere i et bygg, skal få det som de blir forespeilet når de overtar et bygg.

– Vi må bli bedre på å kunne klare å få tak i det kunden egentlig vil ha! Og fortelle kunder - for det må vi i veldig mange tilfeller også gjøre - hva de har behov for, avslutter Kvamme.

Se hele fagprogrammet til Driftskonferansen her, og meld deg på! 

Powered by Labrador CMS